ua en ru

JPMorgan можливо підвищить розмір виплачуваних дивідендів.

Один з найбільших американських банків JPMorgan Chase & Co. може переглянути свою політику щодо виплати дивідендів у бік можливого підвищення. З відповідною заявою виступив сьогодні виконавчий директор JPMorgan Джеймсон Даймон у своєму щорічному зверненні до акціонерів банку, передає Associated Press. На думку голови американського банку, дане рішення керівництва компанії викликане значним поліпшенням економічної кон'юнктури в США, а також потенційною можливістю прийняття нового закону про реформу фінансових регуляторів в країні.
Зокрема, за словами Д.Даймона, розмір дивідендів, що виплачуються на одну звичайну акцію компанії, може бути збільшений до рівня від 0,75 дол. до 1 дол. в порівнянні з нинішніми 20 центами. Тим не менше, навіть потенційне збільшення дивіденду до нового рівня залишиться нижче торішніх 1,52 дол. на акцію, які були урізані через боргові зобов'язання JPMorgan на фоні фінансової кризи в країні.
Тим не менше, голова JPMorgan уточнив, що компанії будуть потрібні кілька місяців плідного розвитку та позбавлення від боргового тягаря для остаточного прийняття відповідного рішення.
JPMorgan Chase & Co. в даний час є одним з найбільших банків у США. Чистий прибуток JPMorgan за підсумками 2009 р. виріс в 2,1 рази і склав 11,7 млрд дол. в порівнянні з 5,61 млрд дол., отриманими роком раніше. При цьому виручка банку за підсумками року зросла на 49% і склала 100,4 млрд дол. проти 67,3 млрд дол. в 2008 р.