ua en ru

JP Morgan Chase оголосив про прибуток за квітень-червень 2010 р. в розмірі 4,8 млрд дол

В США почалася пора звітності банків за другий квартал, який, судячи з усього, виявився дуже вдалим. JP Morgan Chase, другий за величиною активів банк США, вчора першим в секторі оголосив про прибуток за квітень-червень у розмірі 4,8 млрд дол., що вдвічі перевищує показник аналогічного періоду минулого року, пише РБК daily. Генеральний директор JP Morgan Джеймс Даймон зазначив, що добрі результати були досягнуті завдяки таким позитивним чинникам, як скорочення кількості дефолтів у позичальників і загальне поліпшення ситуації в економіці.

У першому кварталі прибуток JP Morgan склав 3,33 млрд дол., і, таким чином, за підсумками півріччя банк заробив 8 млрд дол. Це більш ніж в півтора рази перевищує показник перших шести місяців 2009 р. (4,8 млрд дол.).

Хороші показники JP Morgan багато в чому є заслугою особисто Джемса Даймона. Йому вдалося зберегти банк прибутковим протягом всієї фінансової кризи, завдяки чому за підсумками 2009 р. JP Morgan був визнаний найвпливовішою фірмою за версією журналу Forbes. Коли всі продавали, банк купував. Зокрема, JP Morgan придбав активи Bear Sterns і Washington Mutual, укріпивши свої позиції в інвестиційному секторі і роздрібному банкінгу.

Крім того, свою позитивну роль зіграла активність JP Morgan на ринку IPO: у першій половині року банк став одним з провідних андеррайтерів при розміщенні акцій і облігацій в США.