ua en ru

Johnson&Johnson домовилася про купівлю американо-швейцарської компанії Synthes за 21,3 млрд дол

Американський виробник товарів для здоров'я людини, лікарських засобів і медичного обладнання Johnson&Johnson (J&J) домовився про покупку американо-швейцарського виробника медичних інструментів, імплантатів та біоматеріалів Synthes Inc. за 21,3 млрд дол. Очікується, що операція буде завершена в першій половині 2012 р. Транзакція вже отримала схвалення рад директорів обох компаній. Про це йдеться у спільному прес-релізі компаній, передає РБК.

Synthes розробляє і виробляє інструменти, імплантати та біоматеріали для оперативного лікування опорно-рухової системи та м'яких тканин людини. Synthes входить у першу трійку компаній - виробників фіксаторів для хірургії хребта і грає важливу роль на ринку продукції для щелепно-лицевої хірургії. Крім того, Synthes виробляє різні біоматеріали (біодеградіруемие імплантати та матеріали для заміщення кісткової тканини), а також силове обладнання. У Росії компанія Synthes представлена ​​дочірнім підприємством ЗАТ "Синтез", яке було засноване в 1992 р. Synthes представлена ​​в багатьох країнах світу. Керівництво 36 дочірніми підприємствами й більш ніж 50 дистриб'юторами здійснюють 4 регіональних головних офісу компанії Synthes, розташованих у Вест Честері (США), Майамі (США), Золотурн (Швейцарія), Сіднеї (Австралія). Виробничі потужності компанії розташовуються в Швейцарії, Австрії, Німеччини та США.

Johnson&Johnson спеціалізується на виробництві товарів для здоров'я людини, лікарських засобів і медичного устаткування. Крім споживчої продукції, компанія виробляє різні зразки продукції для лікарень, використовуваної в медичних установах для діагностики, лікування і догляду за пацієнтами. На території Росії і країн СНД продукція компаній Johnson&Johnson представлена ​​з 1992 р.