ua en ru

JANA: Сили М.Каддафі потрапили під обстріл "бандформувань" на захід від Бенгазі

Сили, лояльні лівійському лідерові Муаммару Каддафі, піддалися обстрілу "банд формувань "Аль-Кайєди" на захід від зайнятого повстанцями Бенгазі. Про це повідомляє BBC з посиланням на офіційне інформагентство Лівії JANA.
"Банди терористів застосували вертолітний вогонь проти урядових збройних сил, явним чином порушивши положення Ради Безпеки ООН про безпілотних зонах", - передало інформагентство.
За його інформацією, військові були змушені відкрити вогонь у відповідь з метою самооборони.
Нагадаємо, опозиція в Бенгазі стверджує зворотне: сили, вірні полковникові М.Каддафі, продовжують штурм міста. Солдати М.Каддафі увійшли в Бенгазі з західних околиць і зараз ведуть наступ по всіх фронтах. Як повідомив арабський телеканал Al-Jazeera, урядові війська штурмують портове місто навіть з моря. Крім того, раніше повідомлялося, що повстанці в Бенгазі збили військовий літак, хоча офіційний Тріполі стверджує, що військова авіація припинила польоти відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН.
Лідери повстанців через ЗМІ звертаються до міжнародного співтовариства із закликом почати військову операцію проти сил М.Каддафі для захисту цивільного населення. Це питання сьогодні в Парижі обговорять лідери США, Великобританії, Франції і ряду арабських держав.