ua en ru

JAB купує нідерландську кавову компанію DEMaster Blenders за 7,5 млрд євро

Консорціум інвесторів на чолі з німецькою інвестиційною компанією Joh. A. Benckiser SE (JAB) домовився про покупку нідерландської кавовій компанії DE Master Blenders 1753 NV за 7,5 млрд євро. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі DE Master Blenders, повідомляє РБК.

"Вся сума буде виплачена грошовими коштами. Кожна акція нідерландської компанії обійдеться інвестиційної JAB в 12,5 євро", - говориться.

Так само відзначається, що запропонована сума відповідає 36-процентній премії до середньої ціни акції DE Master Blenders на закритті торгів 27 березня, коли вперше з'явилася інформація про угоду.

JAB планує створити "кавову імперію", здатну скласти конкуренцію Starbucks і Nescafe/Nespresso. У 2012 р. компанія оголосила про придбання американських мережевих кав'ярень Peet's Coffee & Tea Inc. і Caribou Coffe Co. більш ніж за 1 млрд дол. Аналітики відзначають, що JAB з високим ступенем імовірності вдасться завершити угоду, враховуючи той факт, що німецькою інвесткомпанії вже належить 15% DE Master Blenders.

Компанії D.E. Master Blenders в тому числі належить кавовий бренд Piazza d'Oro і Senseo, а також чайний бренд Pickwick. Щорічний оборот компанії перевищує 2,7 млрд євро, а продукція представлена в більш ніж 45 країнах світу. Штат співробітників компанії досягає 7,5 тис. осіб.

JAB - фінансовий холдинг контрольованої сім'єю Райман, якій належить частина Reckitt Benkiser.

Читайте також: Німецький регулятор оштрафував вісім виробників кави на 30 млн євро