ua en ru

У Ізюмі ексгумували вже понад 140 тіл ймовірних жертв окупантів

У Ізюмі ексгумували вже понад 140 тіл ймовірних жертв окупантів Ілюстративне фото: в Ізюмі ексгумували вже понад 90 тіл ймовірних жертв окупантів (Віталій Носач, РБК-Україна)

У звільненому Ізюмі (Харківська область) фахівці ексгумували понад 90 тіл ймовірних жертв російських окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генерального прокурора України Андрія Костіна.

"В Ізюмі вже ексгумували понад 90 тіл ймовірних жертв російської агресії - ці злочини не можуть залишитися безкарними", - зазначив генпрокурор.

За його словами, нові поховання виявляють щодня і це стосується не лише Ізюма, а й інших звільнених від росіян українських населених пунктів.

Також Костін додав, що українські правоохоронці на деокупованих територіях виявили понад десять місць, які росіяни обладнали для тортур.

"Наша мета - притягнути до відповідальності військових злочинців та покарати злочин агресії. Тому ми закликаємо міжнародне співтовариство підтримати ініціативу створення спеціального міжнародного трибуналу", - зазначив він.

За інформацією начальника відділу криміналістичного забезпечення Головного слідчого управління Національної поліції Ігоря Малиша, всього в Ізюмі було ексгумовано 146 тіл загиблих під час окупації міста.

Зокрема, сьогодні, 19 вересня, з могил дістали 35 тіл. При цьому вчора заступник начальника управління розслідування військових злочинів Нацполіції Дмитро Шевчук розповідав про ексгумацію 111 тіл в Ізюмі, серед яких були дві дитини.