ua en ru

Ізраїльська Clalit Biomedical Engineering Ltd. планує вкласти майже 200 млн грн у добудову корпусу Вінницької обллікарні

Ізраїльська компанія Clalit Biomedical Engineering Ltd., що спеціалізується на проектуванні та будівництві медичних закладів, має намір вкласти майже 200 млн грн у добудову хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова. Про це повідомив начальник головного управління економіки області Андрій Гижко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, якщо відповідну угоду буде підписано, об'єкт можна буде здати в експлуатацію за рік-півтора, а гроші повертати поступово.

В ході зустрічі представника компанії Олександра Цвєткова з першим заступником голови облдержадміністрації Іваном Мовчаном, останній доручив обласним службам провести ревізію будівельних робіт, визначити суму коштів, необхідних для їх завершення, та розробити розширений бізнес-план проекту.

Будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні було розпочато в 1995 р. і заморожене в 1996 р. через припинення фінансування. На сьогодні у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. Пирогова функціонує 20 стаціонарних відділень на 736 пацієнтів, поліклініка й 11 параклінічних відділень. Щорічно в обласній лікарні ім. Пирогова проходять лікування понад 25 тис. пацієнтів, з яких близько 9 тис. потребують хірургічного втручання.