ua en ru

Ізраїльська армія знищила союзника "Аль-Кайєди" в секторі Газа

Ізраїльська армія знищила ватажка палестинського угруповання, пов'язаної з міжнародною терористичною мережею "Аль-Кайєда", повідомляє агентство Reuters.

Сектор Газа на цей раз був атакований з повітря. Як підтвердили в Газі, в результаті ракетного удару загинули дві людини. Один з них вже впізнано - це Абу аль Валід аль Макдіссі, відомий як ватажок екстремістського угрупування "Тільки Аллах і джихад", пов'язаної з бойовиками Аймана аз-Завахірі.

Відзначимо, угруповання "Тільки Аллах і джихад" знаходиться в непростих відносинах з рухом "Хамас", яке контролює Газу. Тим не менш, після свого звільнення з ізраїльської в'язниці в серпні минулого року аль-Макдіссі відправився саме в південну Палестину.

В ізраїльському командуванні поки не підтверджують, що хотіли вбити саме аль-Макдіссі. Раніше з'являлася інформація, що військові хотіли завдати удару по угрупованню "Рада шури моджахедів Гази", яка також причетна до цілої серії терактів і нападів. Зокрема саме це угруповання випустила ракету, яка в п'ятницю розірвалася біля ізраїльського міста Нетівот.

Читайте також: Айман аз-Завахирі закликав мусульман до джихаду проти США