ua en ru

В Ізраїлі слідчі почали допит Нетаньяху

В Ізраїлі слідчі почали допит Нетаньяху Фото: Біньямін Нетаньяху підозрюється в отриманні від бізнесменів дорогих подарунків і інших благ

У резиденцію прем'єра в центрі Єрусалиму прибули три слідчих

В Ізраїлі поліція прибула в резиденцію прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху в Єрусалимі, щоб допитати його в рамках розслідування справи про корупцію. Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляється, у резиденцію прем'єра в центрі Єрусалиму прибули три слідчих.

Нетаньяху підозрюється в тому, що він і його сім'я отримували подарунки від бізнесменів та інші блага, які оцінюються в сотні тисяч шекелів.

За даними видання, у поліції є показання свідків як в самому Ізраїлі, так і інших країнах. Зокрема, одним з них є американо-ізраїльський бізнесмен Рон Лаудер, давній друг Нетаньяху. Він підтвердив, що дарував прем'єр-міністру різні подарунки, включаючи костюм, а також фінансував закордонну подорож для сина Нетаньяху, Яїра. Поліція підозрює, що вартість подарунків Лаудера набагато вище, ніж він визнає, і подаровані вони були з корисливих мотивів.

Поліція сподівається також, що допит проллє світло і на інші відомості, які пов'язані з більш серйозними підозрами щодо прем'єр-міністра, повідомили джерела, причетні до розслідування. Про що саме йдеться, поки не уточнюється.

У свою чергу, Нетаньяху відкидає всі звинувачення.

"Всі попередні так звані справи у результаті виявилися безпідставними. Так само буде і з нинішніми підозрами, про яких пишуть в ЗМІ. Вони ні до чого не приведуть", - переконаний прем'єр.

Нагадаємо, генпрокурор Ізраїлю дозволив поліції допитати Нетаньяху.