ua en ru

В Ізраїлі правляча партія закликала до фактичної анексії Західного берега Йордану

В Ізраїлі правляча партія закликала до фактичної анексії Західного берега Йордану Фото: Біньямін Нетаньяху (flickr.com/israelipm)

Прем'єра країни закликали продовжити розбудову ізраїльських поселень на палестинській території

В Ізраїлі понад тисяча членів правої партії "Лікуд" ухвалили резолюцію із закликом до фактичної анексії Західного берега річки Йордан. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що в документі, ухваленому ввечері 31 грудня 2017 року, члени партії прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху закликали продовжити розбудову ізраїльських поселень на Західному березі Йордану та застосовувати щодо цих територій цивільне законодавство. Нині ці території підпадають під військову юрисдикцію. Цивільне законодавство пришвидшило би розбудову на них поселень.

"Ми нині заохочуватимемо визнання нашого суверенітету над єврейськими поселеннями в Юдеї та Самарії (…) ми повинні почати реалізовувати цей суверенітет, ми маємо моральне право та зобов'язання перед нашими братами-поселенцями", - заявив на зустрічі центрального комітету партії міністр громадського порядку Гілад Ердан.

Повідомляється, що Нетаньяху юридично не зобов'язаний виконувати резолюцію, і він не відвідував зустріч партійців. Однак на ній були присутні міністри, депутати та партійні функціонери. Очікується, що резолюція може додати підтримки Нетаньяху, якої він особливо потребує на тлі корупційного розслідування щодо нього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль підписав угоду про співпрацю з Європейським Союзом, однією з умов якої є заборона на підтримку і будівництво поселень на Західному березі річки Йордан.