ua en ru

В Ізраїлі відкрили швидкісне залізничне сполучення між аеропортом Тель-Авіва і Єрусалиму

В Ізраїлі відкрили швидкісне залізничне сполучення між аеропортом Тель-Авіва і Єрусалиму Фото: швидкісне ж/д сполучення (Haaretz.com twitter)

Швидкість руху поїздів становитиме близько 160 км на годину

В Ізраїлі на ділянці залізниці між аеропортом Тель-Авіва і Єрусалиму відкрили швидкісне залізничне сполучення, передає агентство Reuters.

Зазначено, що швидкість руху поїздів становитиме близько 160 кілометрів на годину.

Крім того, видання "Пасажирський транспорт" повідомляє, що поки що введена в експлуатацію тільки перша ділянка швидкісного руху від Єрусалиму до аеропорту. У зв'язку з тим, що ще не завершені роботи з електрифікації всієї лінії до Тель-Авіву, введення в експлуатацію всієї лінії очікується у наступному році.

Відзначається, що загальна довжина двошляхової електрифікованої залізничної гілки становить 57 кілометрів. Це сполучення дозволить скоротити час поїздки між столичними містами Ізраїлю з 1 години 18 хвилин до 28 хвилин. Очікується, що швидкісні електропоїзди курсуватимуть з інтервалом у 15 хвилин.

Видання підкреслює, що лінія між Єрусалимом і Тель-Авівом - перша електрифікована ділянка залізниць Ізраїлю. На даний момент усі залізниці Ізраїлю працюють на тепловозній тязі, на них також працюють пасажирські дизель-поїзди.

Нагадаємо, Чехія у листопаді відкриє "Чеський дім" у Єрусалимі, що стане першим кроком до переносу чеського посольства в це місто.

Як повідомляло РБК-Україна раніше, першою країною, яка офіційно перенесла посольство в Ізраїлі в Єрусалим, стали США.