ua en ru

Ізраїль закрив аеропорт Ейлата на кордоні з Єгиптом

Авіаційні служби Ізраїлю закрили на невизначений термін аеропорт міста Ейлат поблизу Синайського півострова. 

Авіаційні служби Ізраїлю закрили на невизначений термін аеропорт міста Ейлат поблизу Синайського півострова. Про це повідомляють BBC.

Як повідомляє ізраїльське радіо, про закриття популярної у туристів найпівденнішій повітряної гавані країни розпорядився військове командування.

"З міркувань безпеки ізраїльська армія рекомендувала адміністрації аеропорту Ейлата відмінити всі злети і посадки", - заявила представник Армії оборони Ізраїлю, не наводячи подробиць. Відомо, що аеропорт закритий "до отримання подальших вказівок".

The Jewish Times повідомляє, що вісім літаків, які повинні були приземлитися цим ввечері в аеропорту Ейлата, направлять аеропорт "Увда", який розташований в 60 км на північ від Ейлата. Аеропорт залишиться відкритим для зльотів в північному напрямку.

Нагадаємо, в липні Ізраїль розмістив близько Ейлата комплекси протиракетної оборони "Залізний купол" з метою попередження можливих атак з боку ісламістів, які борються проти армії Єгипту на Синайському півострові.

Ейлат, розташований на стику кордонів Ізраїлю, Єгипту і Йорданії, в минулому неодноразово піддавався ракетному обстрілу, які обходилися без жертв і руйнувань. Востаннє курортний ізраїльське місто піддавався ракетному обстрілу з території Синайського півострова в квітні цього року. Тоді аеропорт Ейлата також припиняв свою роботу.

Після того як єгипетська армія змістила з посади ісламістського Президента Мохаммеда Мурсі, обстановка на Синайському півострові помітно ускладнилася: звідти майже щодня надходять повідомлення про напади на військових.