ua en ru

Ізраїль планує повністю перейти на електромобілі до 2030 року

Ізраїль планує повністю перейти на електромобілі до 2030 року Ілюстративне фото (УНІАН)

Це є частиною масштабного плану країни по відмові від усіх видів викопного палива

Ізраїль планує заборонити усі автомобілі з бензиновими та дизельними двигунами та повністю прибрати податки на електромобілі до 2030 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Таким рішенням Ізраїль планує долучитись до країн, які оголосили про плани щодо заборони автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Міністр енергетики Ізраїля Юваль Штайніц заявив, що уряд країни збирається активно фінансувати будівництво нових зарядних станцій. В країні передбачено фінансування для 2 тис. нових станцій. Також влада заохочує переходити на електрику паливні заправки.

За стратегію країни планується понизити збори і податки на електромобілі майже до нуля, що дасть змогу знизити вартість електромобілей ще сильніше.

Повідомляється, що це є частиною масштабної стратегії Ізраїлю по відмові від усіх видів викопного палива, включаючи вугілля, дизель та бензин.

Нагадаємо, у Данії збираються заборонити продаж авто на бензині та дизелі. До 2035 року в Данії також заборонять продаж гібридних автомобілів.