ua en ru

Ізраїль звинуватив голову благодійної організації у фінансуванні ХАМАС

Ізраїль звинуватив голову благодійної організації у фінансуванні ХАМАС Фото: ХАМАС передали гроші, які призначалися на гуманітарні проекти в секторі Газа

Військовому підрозділу ХАМАС перерахували 1,5 млн доларів

Служба внутрішньої безпеки Ізраїлю Шабак припускає, що голова християнської благодійної організації НКО World Vision Мохаммед ель-Халабі фінансував радикальний палестинський рух ХАМАС, передає BBC.

Повідомляється, що Ізраїль пред'явив звинувачення Халабі в тому, що він переводив палестинським ісламістам понад 7 млн доларів на рік - це 60% коштів, які перевели в сектор Газу для НКО World Vision. З них 1,5 млн доларів були направлені для військових підрозділів ХАМАС.


Координатор дій ізраїльської армії Йоав Мордехай зазначив, що спочатку гроші призначалися на будівельні проекти і продукти харчування для жителів сектора Газа.

"ХАМАС вкрав ці гроші, передав їх своєму військовому крилу, щоб будувати бази, виплачувати бонуси до зарплати і копати тунелі", - йдеться в його заяві.

Зазначимо, голова християнської благодійної організації НКО World Vision Халабі був заарештований в червні. За версією слідства, ХАМАС завербовало його більше 10 років тому. У самій World Vision заперечують звинувачення.

Нагадаємо, в квітні відповідальність за вибух автобуса в Єрусалимі взяла на себе ХАМАС.