ua en ru

Ізраїль і Палестина обмінялися ракетними ударами

Ізраїльські військові літаки атакували сектор Газа, після того як пізно ввечері 23 червня 2013 р. звідти був проведений ракетний обстріл південної частини країни, передає ВВС.

З північної частини сектора Газа було випущено близько 6 ракет. Про постраждалих і завдану шкоду не повідомляється. Кілька годин по тому ізраїльські літаки атакували три області в секторі Газа.

Є версія, що приводом до обстрілу став спалах напруженості, після того як напередодні в секторі Газа був убитий один з лідерів "Ісламського джихаду". 32-річний Раед Касим Джундейі загинув в перестрілці з поліцією, в якій брали участь, крім нього, інші члени його родини. За деякими даними, він був командиром військового крила угруповання "Аль-Кудс".

Дві ракети, імовірно "Град", випущені з сектора Газа, були перехоплені системою протиракетної оборони (ПРО) "Залізний купол" в районі Ашкелона.

Минулої ночі ізраїльські літаки атакували тренувальну базу "Ісламського джихаду" в м. Рафах і два об'єкти, що належать уряду "Хамас". Прес-секретар ізраїльської армії заявив, що метою атаки були збройові склади і точки запуску ракет.