ua en ru

Ізраїль та Палестина домовилися укласти мирну угоду протягом дев'яти місяців, - Держдеп США

Ізраїль та Палестина домовилися укласти мирну угоду протягом дев'яти місяців. Про це після першого раунду попередніх арабо-ізраїльських переговорів сьогодні повідомив державний секретар США Джон Керрі, передає Associated Press.

Ізраїль та Палестина домовилися укласти мирну угоду протягом дев'яти місяців. Про це після першого раунду попередніх арабо-ізраїльських переговорів сьогодні повідомив державний секретар США Джон Керрі (на фото), передає Associated Press.

За словами глави американського зовнішньополітичного відомства, "сторони налаштовані на тривалі і серйозні переговори з ключових питань". Наступний раунд зустрічей пройде через два тижні. Він може відбутися на території Ізраїлю або Палестини, уточнив глава американського Держдепу.

Представники Ізраїлю і Палестини відновили прямі переговори, які проводяться у столиці США - Вашингтоні, вперше за три роки. 29 липня держсекретар США Керрі провів окремі зустрічі з представниками сторін.

Раніше ізраїльська влада погодилися випустити з в'язниць 104 засуджених до 1993 р., коли в Осло між Ізраїлем і Палестиною було підписано угоду, що стала першим кроком до створення палестинської національної держави. Звільнення ув'язнених було головною умовою, поставленою Палестинською національною адміністрацією (ПНА) для відновлення мирного діалогу.

Читайте також: Ізраїль і Палестина відновлюють мирні переговори

До цього прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявляв, що в разі успішного завершення переговорів питання про укладення миру з Палестиною, визнання держави і припинення будівництва ізраїльських поселень на Західному березі річки Йордан буде винесено на референдум.