ua en ru

Ізраїль та ХАМАС уклали чергове перемир'я в секторі Газа

Ізраїль і палестинські бойовики уклали перемир'я в секторі Газа.

Ізраїль і палестинські бойовики уклали перемир'я в секторі Газа. Про це повідомляє російська служба ВВС з посиланням на власне джерело в Ізраїлі.

Як повідомляється, вогонь було припинено у четвер, 17 липня з 06:00.

Згідно з повідомленням ВВС, про домовленості припинити вогонь було оголошено під час 5-годинного перемир'я в Газі, оголошеного з гуманітарних причин.

У той же час ізраїльська сторона заявляє, що за цей час з території, підконтрольній бойовикам було запущено три снаряди.

Раніше Ізраїль погодився припинити обстріл палестинської території на 5 годин, щоб доставити гуманітарну допомогу в сектор Газа.

Зазначимо, перше перемир'я між ізраїлем і палестинськими бойовиками було укладено вранці 15 липня за ініціативою Єгипту, де відбулася зустріч делегацій протиборчих сторін. Перемир'я було припинено після того, як бойовики випустили по позиціях ізраїльських сил оборони близько 50 ракет.

Як повідомляє ВВС, воєнізоване крило ХАМАС відкинув можливість припинення вогню, заявивши, що ухвалення мирного пропозиції Єгипту буде рівносильно капітуляції.

Напередодні повідомлялося, що Ізраїль буде обстрілювати сектор Газу до тих пір, поки палестинські бойовики не припинять ракетний обстріл ізраїльської території.