ua en ru

Ізраїль і "Хамас" готові піти на двостороннє припинення вогню

Ізраїль і терористичний радикальний ісламістський рух "Хамас", під контролем якого перебуває сектор Газа, готові піти на двостороннє припинення вогню після триденної військової операції ізраїльської армії в Секторі. У цій операції загинули вже 19 палестинців. Військова акція Ізраїлю стала відповіддю на ракетний обстріл бойовиків "Хамас" шкільного автобуса в прикордонній зоні трьома днями раніше, передає РБК з посиланням на Reuters.

"Якщо вони припинять обстріл наших громад, ми теж припинимо вогонь. Якщо вони в принципі припинять свої обстріли, так буде спокійніше, це буде добре", - сказав міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак.

Представники "Хамас" у свою чергу також оголосили про небажання ускладнювати ситуацію і продовжувати збройне зіткнення. "Якщо ізраїльська агресія припиниться, природним чином настане тиша. Тиша у відповідь на тишу", - пояснив офіційний представник руху Самі Абу Зухрі.

За три дні збройних зіткнень в Секторі Газа бойовики "Хамас" випустили по ізраїльській території щонайменше 120 ракет. Більшість з них були збиті недавно введеної в дію протиракетної системою "Залізний купол". Долетівші до Ізраїлю ракети не завдали шкоди.