ua en ru

Ізраїль домовився з палестинськими терористами про перемир'я

Ізраїль домовився з палестинськими терористами сектора Газа про перемир'я, повідомляє Reuters.
Переговори проходили за посередництва єгипетських спецслужб, їх загальний передбачає припинення озброєного протистояння з кожної із сторін.

Домовленості були досягнуті в ході телефонних переговорів з посередником, в даний момент жодна з сторін не надала офіційного коментаря щодо даної інформації. Варто відзначити, що, за отриманою інформацією, ізраїльська сторона взяла на себе зобов'язання припинити практику точкових ударів по керівникам палестинських бойових груп.

Раніше Єрусалим давав зрозуміти, що не має наміру відмовлятися від практики превентивних ударів, метою яких є боротьба з ракетною загрозою з сектора Газа. "Ізраїльська армія продовжить завдавати ударів по терористах в секторі Газа, вони будуть сильними і точними", - заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху.

Нагадаємо, черговий виток насильства навколо на півдні Ізраїлю стався після того, як 9 березня ц.р. ракетним ударом був знищений лідер організації "Комітети народного опору" Зухейра аль-Каиси. При цьому загинули не менше 10 палестинських громадян, які знаходилися поряд з місцем попадання ракети. Відповіддю став масований обстріл ізраїльських територій ракетами "Касам" і "Град", всього за кілька днів було випущено більше 120 снарядів.