ua en ru

Виготовлення біометричних паспортів затримається на 2-3 дні, - ПК "Україна"

Виготовлення біометричних паспортів затримається на 2-3 дні, - ПК "Україна" Затримка з виготовленням біометричних паспортів складе кілька днів

Затримка з виготовленням біометричних паспортів складе два-три дні. Про це повідомляє прес-служба поліграфкомбінату "Україна".

"Згідно з існуючим регламентом взаємодії між поліграфкомбінатом "Україна" та ДМС України, ДМС України було повідомлено про тимчасовий вихід з ладу однієї з автоматизованих ліній лазерного гравіювання. Поліграфкомбінат "Україна" продовжує виготовляти паспортні документи, обмеження потужності виготовлення паспортних документів в 4-4,5 тис. документів буде існувати 2-3 дні", - йдеться в повідомленні.

При цьому в компанії відзначили, що всі бланки, замовлені ДМС, будуть персоналізовані без затримки.

Як розповіли в прес-службі, 16 березня підприємство направило в ГМС проект договору на поставку наступної партії паспортних документів за ціною 304,32 грн з ПДВ, що містить безконтактний електронний носій, і 238,32 грн з ПДВ без безконтактного електронного носія. Підвищення вартості бланків документів відбулося на 16% (приблизно 40 грн) і обумовлено об'єктивними економічними чинниками, девальвацією національної валюти з початку року-на 49% та введенням імпортного збору у розмірі 5% вартості матеріалів.

"ДМС України не підписує договір, мотивуючи тим, що підвищення ціни на бланки паспортів спричинить "значне соціальне напруження в суспільстві". У той же час, підприємство ДМС України - ДП "Документ" з 10 березня 2015 підняло вартість своїх "консультаційних послуг на 100,00 грн і їх розмір становить 350,00 грн", - відзначили в компанії.

У прес-службі підкреслили, що не підписання договору ДМС спрямоване на створення "штучного дефіциту документів".

Нагадаємо, Україна з 12 січня 2015 р. почала видачу біометричних паспортів.