ua en ru

Видання New York Daily News придбали за 1 долар

Видання New York Daily News придбали за 1 долар Фото: продаж New York Daily News (РБК-Україна)

В останні роки видання не було прибутковим

Компанія Tronc, що володіє газетами Chicago Tribune і Los Angeles Times, оголосила про придбання видання New York Daily News. Про це сказано в релізі компанії.

Зокрема, за умовами угоди покупець заплатив за газету, її сайт і всі інші активи всього один долар і взяв на себе всі зобов'язання і борги газети.

Відзначимо, що New York Daily News була створена в 1919 році онуками засновника газети Chicago Tribune і стала першим щоденним виданням в форматі таблоїду. Так, за весь час існування видання його публікації 11 раз удостоювалися Пулітцерівської премії. У 2016 році New York Daily News стала дев'ятою за тиражем американської щоденною газетою.

У сайту New York Daily News 24 млн щомісячних відвідувачів. З огляду на це, керівництво Tronc вважає, що угода дозволить збільшити читацьку аудиторію всіх видань Tronc майже на 40%. Тираж паперової версії видань становить близько 200 тис. примірників і близько 260 тис. недільний випуск.

Підкреслюється, що в останні роки видання не є прибутковим.

Нагадаємо, в квітні співробітники газети The New York Times розділили премію за міжнародний репортаж "за матеріали, що визначають поточний порядок денний, про зусилля Володимира Путіна з розповсюдження російського впливу за кордоном".