ua en ru

На виборчих дільницях 205 округу в Чернігові багато депутатів, - "ОПОРА"

На виборчих дільницях 205 округу в Чернігові багато депутатів, - "ОПОРА" Фото ("ОПОРА"): на ділянках 205 округу в Чернігові багато депутатів

Нардепи мають право перебувати тільки на тій ділянці, де вони є виборцями

На виборчих дільницях округу №205 в Чернігові, де проходять довибори до Верховної Ради України, були присутні багато народних депутатів. Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

"ОПОРА зафіксувала, що на виборчих дільницях 205 округу присутні народні депутати. Зокрема, на дільницях були присутні народні депутати від Блоку Петра Порошенка Анатолій Матвієнко, Андрій Павелко, Юрій Соловей, Максим Курчий, а також батьківщинківець Валерій Дубіль", - йдеться в повідомленні.

Водночас "ОПОРА" повідомляє, що частина статті 34 ЗУ "Про вибори народних депутатів України" передбачає виключний перелік осіб, які можуть бути присутніми на виборчій дільниці в день голосування у без дозволу чи запрошення відповідної комісії. Народні депутати до цього переліку не входять. Тому, вони мають право перебувати лише на тій дільниці, де вони є виборцями, та лише протягом часу, необхідного для здійснення волевияввлення.

Нагадаємо, на окрузі №205 у Чернігові, де проходять довибори у Верховну Раду України, виявлено 20 псевдожурналістів.