ua en ru

Із закону про мобілізацію необхідно виключити заборону на участь нардепів в АТО, - НФ

Фракція "Народний фронт" наполягає на ухваленні пакету законопроектів, які максимально посилюють захист військовослужбовців та дадуть можливість військово-промисловому комплексу ефективно працювати. Про це сьогодні заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар під час погоджувальної ради.

"Це є комплекс законопроектів - №1806, №1678, №1694 і №1695, - які необхідно ухвалювати, вони стоять на вівторок, їх треба підтримати", - наголосила вона.

За словами Сюмар, ще одна ініціатива, яку запропонували комбати "Народного фронту", - виключити із закону про мобілізацію заборону брати участь у антитерористичній операції для народних депутатів України.

"Оскільки сьогодні ми знаємо, що є певні проблеми з мобілізацією, народні депутати можуть бути прикладом для народу, тут цілком нормальна ініціатива", - наголосила вона.

"Наші комбати кожні вихідні і кожні не сесійні тижні їздять в зону АТО, беруть участь у військових діях. Такий приклад буде позитивним для українського народу, коли це робитимуть і інші народні депутати - це законопроект №1771, і я би дуже просила поставити його до порядку денного", - резюмувала представник "Народного фронту".