ua en ru

Через зіткнення біля метро "Осокорки" у Києві постраждав співробітник міліції

Через зіткнення біля метро "Осокорки" у Києві постраждав співробітник міліції.

Через зіткнення біля метро "Осокорки" у Києві постраждав співробітник міліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС у Києві.

Як повідомляється, сьогодні близько 19 год. біля метро "Осокорки" у Дарницькому районі столиці зібралися близько 150 осіб, незадоволених будівництвом нового паркану навколо місця, де планується будівництво. Через деякий час кілька десятків молодих людей з числа мітингувальників вдалися до протиправних дій. Агресивно налаштовані люди у віці 15-18 років в балаклаві і з палицями в руках почали трощити будівельний паркан, палити дерев'яні конструкції, знаходилися на огородженій території.

У результаті зіткнення один з працівників міліції отримав тілесні ушкодження. Для надання йому медичної допомоги на місце була викликана карета швидкої. Проте мітингувальники заблокували рух автомобіля, не даючи можливості доставити потерпілого до лікарняного закладу. Близько 22 год. правоохоронцям вдалося відновити громадський порядок. Потерпілого міліціонера доставили в лікарню з попереднім діагнозом - хімічне отруєння.

На місце події виїхали наряди міліції Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві. Правоохоронці почали закликати агресивних молодих припинити порушувати громадський порядок, не піддаватися на провокації і вирішувати всі спірні питання виключно в правовому полі. Проте мітингувальники, які позиціонували себе місцевими жителями, на заклики працівників міліції не реагували та вчинили бійку з правоохоронцями.

Як повідомляють у ГУМВС Києва, зараз на місці події працює слідчо-оперативна група.

Нагадаємо, за словами журналіста Віталія Уманця, в Києві біля метро "Осокорки" активісти спалили паркан навколо земельної ділянки.