ua en ru

Через зливи в Італії загинули 6 людей, зокрема двоє дітей

Щонайменше шість людей, зокрема двоє дітей, загинули і декілька пропали без вісті в результаті стихії, що обрушилася 4 листопада 2011 р. на італійську область Лігурія, повідомляє телеканал Sky TG24 з посиланням на рятувальників.
Зливові дощі, що почалися рано вранці в Генуї, призвели до затоплення ряду вулиць, які перетворилися на бурхливі річки, по яких люди змушені пересуватися фактично по пояс у воді. У місті оголошено надзвичайний стан, влада закликає громадян по можливості не виходити на вулицю, не залишатися на перших поверхах будівель, оскільки вони можуть бути затоплені, а також не сідати в машини.
Паралельно з порятунком людей, які виявилися заручниками негоди, пожежні проводять роботи з відключення газу і електроенергії у всій зоні стихійного лиха. У місті закрито магазини і одна із залізничних станцій Генуї, яка була затоплена, ускладнений рух автомобілів по багатьох автострадах.
За останні тижні це вже не перший випадок розгулу стихії на Апеннінах, в результаті якого гинуть люди. Так, 24 жовтня на Ліґурію і Тоскану обрушилися сильні грози, які призвели не тільки до затоплення багатьох районів, у тому числі цілих кварталів у низці населених пунктів, але і спровокували потужні зсуви і селеві потоки. Жертвами негоди стали десять осіб.