ua en ru

Через економічну рецесію бізнес не має можливості забезпечити ті податкові платежі, які закладені в держбюджеті, - експерт

Через економічну рецесію бізнес не має можливості забезпечити ті податкові платежі, які закладені в держбюджеті. Таку думку озвучив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«Тиск на бізнес за поточних умов неприпустимий. Зрештою, з нього щось і витиснути не можливо, рецесія ж розпочалася ще торік. Слід однозначно скорочувати план бюджетних доходів», - вважає експерт.

Жолудь очікує, що за підсумками І півріччя спостерігатиметься скорочення надходжень по всіх основних податках, у т.ч., ПДВ та податку на прибуток. Певний шанс є хіба на зростання акцизних доходів.

«Промислове виробництво падає, зменшуються обсяги будівництва. Скорочується імпорт. Дуже дивно очікувати зростання доходів бюджету», - резюмував експерт.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович закликав Кабмін та Верховну Раду переглянути у бік збільшення держкошторис-2013.

За даними Держказначейства, за 5 місяців поточного року в загальний фонд держбюджету поступило 117,9 млрд грн, що на 2,8 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.