ua en ru

З Сирії сьогодні евакуйовано 26 громадян України, - МЗС

В рамках евакуації громадян України із Сирії в Україну сьогодні прибудуть 26 осіб, повідомляє прес-служба МЗС України.

"У рамках евакуації громадян України з території Сирії сьогодні 28 грудня ц.р. орієнтовно о 19:00 за київським часом рейсом авіакомпанії "Українсько-Середземноморських авіаліній" UF-202 за маршрутом Бейрут-Київ до аеропорту "Бориспіль" (термінал "В") прибуває група з 26 осіб: громадяни України - 11 жінок, 12 дітей; та 3 чоловіки-громадяни Сирії - члени сімей громадян України. В аеропорту евакуйованих зустрічатимуть співробітники Департаменту консульської служби МЗС України, МНС України, інші відповідальні особи", - йдеться в повідомленні відомства.

На цей раз вивезення громадян України здійснювалося з міст Дамаск (наземним транспортом Посольств України до Лівану) та Алеппо (рейсовим літаком до аеропорту Бейрут) з подальшою відправкою в Україну вищезазначеним рейсом.

Виліт рейсу з Бейруту запланований орієнтовно о 16:00 за київським часом.

Організація евакуації забезпечувалася посольством України в Сирії у координації з посольством України в Лівані.

Фінансування евакуаційних заходів було здійснено повністю за рахунок МЗС.

Зазначимо, загалом, у зв'язку з ескалацією сирійського конфлікту, МЗС України разом з іншими задіяними державними органами з початку 2012 р. було евакуйовано в Україну 361 громадянина (з урахуванням нинішнього етапу евакуації). Ще 139 українцям було надано сприяння у поверненні в Україну із залученням можливостей Міжнародної організації міграції. Також українська сторона допомогла залишити територію Сирії 44 іноземцям (17 громадянам Польщі, 7 громадянам Білорусі та 20 громадянам Сирії - членам сімей громадян України).

Крім цього, під час чергового загострення безпекової ситуації у Секторі Газа у листопаді ц.р. МЗС була надано допомогу у виїзді з цього району 83 громадянам України.

В Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади й опозиції. Опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані з-за кордону.

Читайте також: В Сирії в результаті бомбардування загинули 20 людей