ua en ru

З Північно-Кримського каналу на території Криму здійснюється несанкціонований забір води, - Держводгосп

З Північно-Кримського каналу на території Криму через перегороджуючу споруду № 2 здійснюється несанкціонований забір води, витратою 13,8 куб.м/с.

З Північно-Кримського каналу на території Криму через перегороджуючу споруду № 2 здійснюється несанкціонований забір води, витратою 13,8 куб.м/с. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державного агентства водних ресурсів України.

"Північно-Кримський канал працює в експлуатаційному режимі. Витрата води в голові каналу становить 60,8 куб. м/с. Здійснюється виконання заявок водокористувачів Херсонської області згідно з укладеними договорами. З цією метою з каналу заповнюються розподільчі мережі зрошувальних систем. Зокрема, до Краснознам'янського каналу вже подано понад 9,74 млн куб. м води для потреб зрошення. У цілому в Херсонській області полито близько 24 тис. га зрошуваних угідь", - йдеться у повідомленні.

В той же час, відзначається, що до цього часу управлінням Північно-Кримського каналу не отримано конкретних пропозицій щодо укладання договірних відносин для водозабезпечення потреб Криму. Станом на сьогодні залишаються невирішеними питання щодо оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб Криму на питне водопостачання та зрошення сільськогосподарських культур, а також щодо погашення заборгованості водокористувачів Криму за 2013 р. в обсязі 1,7 млн грн перед управлінням Північно-Кримського каналу.