ua en ru

З району АТО вже переміщено 39 тис. осіб, - Мінрегіон

З району антитерористичної операції в східних областях України вже переміщено 39 тис. осіб.

З району антитерористичної операції в східних областях України вже переміщено 39 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"За інформацією регіональних штабів з району проведення АТО, якою оперує Міжвідомчий координаційний штаб, в інші регіони переселено 39 тисяч осіб. Щодня кількість переміщених в середньому становить 1200 осіб", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що продовжують роботу транзитні пункти в районі Красноармійська (Донецька область) і в районі Сватове (Луганська область). Додатково розгорнуто транзитний пункт на 200 осіб у Волновасі (Донецька область). Ще один транзитний пункт у районі Барвінкове (Харківська область), виведений в резерв, враховуючи зміну оперативної обстановки.

Також триває пошук приміщень для розміщення людей, здійснюється їх паспортизація та перевірка на відповідність вимогам для тимчасового розміщення людей. На сьогодні для цих потреб визначено майже 4,5 тис. об'єктів, де можна розмістити 61 тис. осіб.