ua en ru

З передмістя Дамаска евакуйовані півтори тисячі людей

Сирійський Червоний Хрест зі вчорашнього дня провів евакуацію приблизно півтори тисячі людей з передмістя Дамаска Модамийет аш-Шам, який вже кілька місяців осаджують сирійські війська. Більшість евакуйованих - жінки і діти. Про це агентству France-Presse повідомив представник Червоного Хреста Халед Ерксоуссі, передає радіо "Свобода".

Сирійська національна рада, що входить в опозиційну Національну коаліцію, заявила у неділю, що не братиме участі у міжнародній конференції в Женеві з врегулювання конфлікту в Сирії, і вийде з її складу, якщо представники коаліції приєднаються до переговорів у Женеві.

Голова ради Джордж Сабра повідомив, що не має наміру вести будь-які переговори до падіння режиму Башара Асада.

Міжнародне співтовариство на чолі з Росією і США закликає сирійський уряд і повстанців до участі в мирній конференції в Женеві для пошуку шляхів політичного розв'язання конфлікту в Сирії.

Держсекретар США Джон Керрі в понеділок в Лондоні зустрінеться зі спеціальним посланцем ООН і Ліги арабських держав по Сирії Лахдаром Брахімі, щоб обговорити питання, пов'язані з підготовкою до женевської конференції, яка, як очікується, відбудеться в середині листопада.