ua en ru

З ДФС в 2014 р. було звільнено 6,5 тис. співробітників

З Державної фіскальної служби за 2014 р. було звільнено 6,5 тис. працівників. Про це повідомив голова Державної фіскальної служби (ГФС) України Ігор Білоус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процес кадрового очищення в податкових і митних органах почалося у нас ще в березні 2014 р. Ще до прийняття закону "Про очищення влади" Міндоходів було звільнено більш ніж 6,5 тис. посадових осіб", - сказав він.

Він зазначив, що були звільнені як міністр доходів, так і його заступники, а також 22 з 26 керівників департаментів центрального апарату, 23 з 28 керівників головних управлінь територіальних органів, 21 з 28 керівників слідчих підрозділів податкової міліції головних управлінь територіальних органів та 24 з 26 керівників митниці.

"З ДФСУ у зв'язку з прийняттям закону "Про очищення влади" звільнені 73 співробітника. Крім того, продовжується проведення перевірок достовірності відомостей, забезпечено направлення запитів та оприлюднено на офіційному веб-порталі інформація по 1916 працівникам апарату ДФСУ і 518 працівникам, посади яких віднесені до ДФСУ. За результатами перевірок буде прийнято рішення щодо подальшої роботи в ДФС", - сказав він.

Нагадаємо, 1 березня Кабмін ліквідував Міністерство доходів і зборів. Міндоходів було реорганізовано в ДФС. З ДФС в рамках люстрації було звільнено 73 співробітника.