ua en ru

З 21 кримінальної справи, порушеної Київською митницею в 2010 р., закрито лише 3, - Г.Романюк

З 21 кримінальної справи, порушеної Київською регіональною митницею в 2010 р., закрито лише три. Про це журналістам повідомив начальник митниці Геннадій Романюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Порушено 21 кримінальну справу на 107 млн грн в цьому році. Сума затриманого товару в 2,2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Проте лише 3 кримінальні справи закрито", - сказав Г.Романенко.
Нагадаємо, під час розширеної колегії Державної митної служби 15 травня 2010 р. заступник голови Державної митної служби Віталій Щербань заявив, що правопорушникам митного законодавства повернуто за рішенням суду в 2010 р. майже на 60 млн грн більше ніж державі. "В поточному році за результатами розгляду справ про порушення митних правил судами винесено постанови про конфіскацію товарів на суму 26,3 млн грн, а повернуто власникам на суму 84,2 млн грн... Середня вартість товарів, конфіскованих судами по одній справі, складає 10 тис. грн, а сума, що повертається - понад 120 тис. грн... Таку ситуацію констатуємо з року в рік", - зазначив В.Щербань.