ua en ru

У липні зафіксовано близько 200 спроб дестабілізації ситуації в країні, - МінТОТ

У липні зафіксовано близько 200 спроб дестабілізації ситуації в країні, - МінТОТ Фото: вибухотехнічна служба (facebook.com/MVS.LVIV)

Впродовж останніх 4 років в Україні все частіше спостерігаються акти вандалізму, насильства та різноманітні провокації

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МТОТ) зафіксувало у липні близько 200 ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство. Про це повідомила прес-служба міністерства.

До таких випадків у міністерстві відносять, зокрема, вербування державою- агресором диверсантів, неправдиві повідомлення про мінування, незаконне виготовлення і розповсюдження нелегальної зброї та вибухонебезпечних предметів.

У міністерстві зауважили, що впродовж останніх 4 років в Україні все частіше спостерігаються акти вандалізму, насильства, релігійні та міжнаціональні провокації, маніпулювання історичними фактами, незаконне використання зброї та ряд інших подій, що розхитують ситуацію всередині країни та роблять її вразливою ззовні.

"Через активні дії держави-агресора в Україні почали спостерігатися тенденції поляризації та радикалізації суспільства. Велика кількість радикально налаштованих організацій, які замість шляху діалогу обирають мову насилля, вандалізму, провокацій, та ряд інших подій, розхитують ситуацію всередині країни", - йдеться в повідомленні.

У МТОТ вважають, що спецслужби РФ навмисне намагаються створювати напругу в Україні, щоб згодом перевести її у стадію конфлікту між українцями.

Нагадаємо, міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш вважає, що Росія перейшла до прихованої інформаційної діяльності щодо України.