ua en ru

У липні на рахунки банків-банкрутів надійшло близько 1,3 млрд гривень

У липні на рахунки банків-банкрутів надійшло близько 1,3 млрд гривень Фото: ФГВФО виручив від продажу активів банків понад 1 млрд гривень (thebalance.com)

Основна частина коштів виручена від реалізації активів ліквідованих банків

У липні на рахунки банків, які ліквідуються, надійшло близько 1,3 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів.

Як повідомляється, левову частку цих коштів, а саме понад 1 млрд гривень, отримана від продажу активів ліквідованих банків, 224,4 млрд гривень отримано від погашення кредитів позичальниками.

У липні на рахунки банків-банкрутів надійшло близько 1,3 млрд гривень

Фото: структура надходжень у банки-банкрути

Крім того, ще7,9 млрд гривень отримано в якості орендної плати і 2,5 млрд гривень - від погашення цінних паперів.

У розрізі банків статистика надходжень від реалізації активів виглядає так: найбільша сума – 281,2 млн. гривень - за результатами продажу активів надійшла в ПАТ Банк Фінанси і Кредит"; в АТ "Дельта Банк" – 253,6 млн гривень; ПАТ "КБ "Надра"- 222,7 млн гривень.

Що стосується надходжень від погашення кредитів, то найбільша сума – 656 млн гривень - на рахунку ПАТ "ПТБ"; в АТ "Дельта Банк" надійшло 42,6 млн гривень; ПАТ "Банк Фінанси та Кредит" – 27,9 млн гривень.

У той же час, за підсумками перших семи місяців цього року загальна сума надходжень до ліквідовані банків, становила 4,963 млрд гривень: 2,456 млрд гривень отримано від продажу активів, більше 2,35 млрд гривень - від погашення кредитів, 64, 5 млн гривень від оренди та 92,1 млнгривен від погашення цінних паперів.

Нагадаємо, ФГВФО в 2017 році планує отримати 9 млрд гривень від активів банків-банкрутів.