ua en ru

ФГВФО у 2017 році планує отримати 9 млрд гривень від активів банків-банкрутів

ФГВФО у 2017 році планує отримати 9 млрд гривень від активів банків-банкрутів Фото: від продажу активів банків ФГВФО має намір отримати 9 мільярдів гривень до 2017 (УНІАН)

Кошти планується виручити від продажу активів і управління ними

Фонд гарантування вкладів в поточному році планує отримати від продажу активів неплатоспроможних банків і управління цими активами близько 9 млрд гривень. Про це в інтерв'ю виданню Liga.Фінанси розповів диерктор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.

"Ми в цьому році хотіли б отримати від неплатоспроможних банків 9 млрд грн. Це не тільки від продажів, але і від управління активами", - сказав він.

Ворушилін також розповів про найбільш великих активах, що плануються до продажу в цьому році.

За його словами, ці активи не увійдуть в зазначені 9 млрд гривень, оскільки знаходяться в заставі у Національного банку України та право на виручку від їх продажу належить регулятору.

Так, серед зазначених активів є права вимоги за кредитами, забезпеченими недобудованим комплексом Respublica (розташований на Великій кільцевій дорозі у Києві-ред.). Також планується виставити на торги права вимоги по Іллічівському масложировому комбінату (застава "Дельта Банку" - ред.) і за кредитами харківського "Агрохима" (застава "Златобанк" - ред.).

За словами Ворушиліна, один з найбільших лотів, проданих фондом в цьому році, був реалізований за 243 млн гривень. Це були права вимоги Автозазу (борг викупила компанія, афиллированная з сім'єю власника "Автозазу" Таріела Васадзе - ред.).

Нагадаємо, раніше Ворушилін повідомляв про те, що ФГВФО має намір до кінця 2018 року продати 80% активів ліквідованих банків.