ua en ru

У липні у Києві було незвично холодно, - кліматологи

У липні у Києві було незвично холодно, - кліматологи Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

Найхолодніше було 11 липня

Погода в Україні: за даними кліматологів, у Києві у липні було незвично холодно. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Так, кліматологи обсерваторії підвели погодні підсумки контрастного липня у столиці. Вказано, що температура повітря у Києві у другій декаді липня виявилась нижчою за кліматичну норму.

"Незвично холодна, як для середини літа температура повітря другої декади липня виявилась нижчою за кліматичну норму на 1,9°С, що викликало зниження температури води у Дніпрі в межах міста 17 числа нижче +20", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що найхолодніше було 11 липня, коли мінімальна температура повітря під ранок опустилась до +11,5, а найспекотніше було 1 липня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +33.

"За даними спостережень метеостанції обсерваторії середньомісячна температура повітря липня склала +19,8 і виявилась вищою за кліматичну норму лише на півградуси. Прохолоднішим за нинішній липень був липень 2000 року, бо його температура на 0,2°С виявилась нижчою за кліматичну норму", - поінформували в обсерваторії.

Нагадаємо, погода в Україні 2 серпня очікується прохолодною, місцями з дощем. Зокрема, температура повітря протягом дня коливатиметься у межах +19 +25 градусів, на півночі і північному сході місцями +17 +22 градуси, на півдні посвіжішає, проте там ще буде тепліше, +25 +29 градусів, але спека вже явно ослабне.

Як писало РБК-Україна, температура повітря в Україні в серпні продовжить знижуватися.