ua en ru

В Івано-Франківській області на хабарі у 500 тис. гривень затримано голову сільради

В Івано-Франківській області на хабарі у 500 тис. гривень затримано голову сільради ото: затримання хабарника на Прикарпатті (прес-служба Нацполіціі України)

Предметом чергової неправомірної вигоди стало вирішення питання у фері земельних відносин

В Івано-Франківській області співробітники правоохоронних органів затримали сільського голову, який вимагав 500 тисяч гривень хабара за виділення земельної ділянки. Про це сьогодні повідомили у прес-службі департаменту захисту економіки Національної поліції України (НПУ).

Як зазначається, предметом хабара знову стало вирішення питання в сфері земельних відносин.


Так, сільський голова за своє сприяння зажадав півмільйона гривень.

Раніше в квітні приватний підприємець звернувся до сільського голови з проханням про виділення в приватну власність земельної ділянки площею 0,2 га для будівництва автозаправки.

В Івано-Франківській області на хабарі у 500 тис. гривень затримано голову сільради

За надання "практичної допомоги" глава сільради, діючи через посередника-депутата (голови громадського об'єднання), вимагав 500 тисяч гривень хабара.

25 серпня оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області спільно зі слідчими прокуратури провели затримання посадових осіб під час отримання другої частини хабара. Всього хабарники встигли отримати 475 тис гривень незаконного прибутку.

За даним фактом прокуратура Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження за частиною четвертою статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Дане правопорушення передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

В Івано-Франківській області на хабарі у 500 тис. гривень затримано голову сільради

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про повідомленні посадовим особам про підозру і обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, напередодні в Рівненській області суд заарештував голову сільради за аналогічну хабар в розмірі 0,5 млн гривень.