ua en ru

В Івано-Франківській області борги споживачів газу без субсидії досягли 70 млн гривень

В Івано-Франківській області борги споживачів газу без субсидії досягли 70 млн гривень 50% клієнтів компанії користуються субсидією

Заборгованість побутових споживачів Прикарпаття за спожитий природний газ з початку опалювального періоду зросла на 22 млн грн і станом на кінець листопада 2016 складає 110 млн грн. Борг споживачів, які не оформили субсидії, склав 70 млн грн, повідомляє прес-служба "Івано-Франківськгаз збуту".

При цьому, за даними прес-служби, вже 50% клієнтів компанії користуються субсидією.

"Для визначення розміру державної допомоги, наша компанія на запити управління соціального захисту населення подає відомості про розміри платежів. У свою чергу, щомісячно управління соціального захисту населення надають нам дані про суми нарахованої субсидії", - пояснює начальник відділу розрахунків ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" Оксана Крамаренко.

У компанії відзначили, що з початку поточного року від газопостачання відключені 1854 споживачів, які заборгували майже 7 млнс грн. Ще понад 100 справ на боржників передано до суду.

Відновлення постачань блакитного палива можливо після повного погашення заборгованості та оплати за роботи "припинення та відновлення" газопостачання, а це більше 300 гривень, заявили у компанії.