ua en ru

В Івано-Франківській області борги за газ досягли майже 100 млн грн

В Івано-Франківській області борги за газ досягли майже 100 млн грн В Івано-Франківській області борги за газ досягли майже 100 млн грн

Станом на 1 вересня 2016 р. жителі Івано-Франківської області заборгували майже 100 млн грн, а найчастіше рахунки за газ не платять в обласному центрі - загальний борг за газ тут становить 40 млн грн. Про це йдеться в повідомленні "Івано-Франківськгазу".

Як наголошується, вже другий рік поспіль борги за газ ростуть саме в літній період. В минулі роки більшість споживачів саме влітку намагалися повністю сплатити борги за спожитий газ, які накопичилися в опалювальний період.

"Зростаючі борги ставлять під загрозу забезпечення області газом в опалювальний період, - коментує директор ТОВ" Івано-Франківськгаз Збут" Юрій Пилипів. - Адже, отримуючи від населення в повному обсязі кошти за використаний природний газ, наше підприємство не може розрахуватися з його власником - НАК "Нафтогаз України".

В газовій компанії попереджають, що якщо споживач нарощуватиме борги за газ, до нього, після письмового попередження, застосують відключення від газопостачання.

З початку поточного року від газопостачання відключені 1648 споживачів, які заборгували 6,6 млн грн. Як правило, це матеріально забезпечені люди. Ще 320 справ на боржників на суму понад 1,2 млн грн були передані в суд.