ua en ru

В Івано-Франківській обасті голову сільради затримали на хабарі

В Івано-Франківській обасті голову сільради затримали на хабарі Фото: поліція

Посадовець вимагав хабар від учасника АТО

В Івано-Франківській області голову однієї із селищних рад затримали на хабарі, який він вимагав від учасника антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

"Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Нацполіції спільно з працівниками військової прокуратури Західного регіону України задокументували земельні оборудки, які організував сільський голова одного із селищ області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сільський голова вимагав хабар від учасника АТО за надання гарантованої державою земельної ділянки на території сільської ради.

Посадовець, зловживаючи службовим становищем, протягом березня 2016 - травня 2017 років вимагав від учасника АТО хабар в розмірі 40 тисяч гривень.

Зазначається, що у березні поточного року правоохоронці звадокументували отримання чиновником першої частини хабара у розмірі 500 доларів. А вже 2 червня його було затримано у салоні власного автомобіля під час отримання другої частини - 1 тисячі доларів та 1 тисяча гривень.

Загалом від земельних операцій посадовець отримав 2 тисячі доларів та 1 тисячу гривень.

"Сільському голові загрожує покарання, передбачене за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

altaltalt

Фото: в Івано-Франківській області посадовець вимагав хабар від учасника АТО

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області на хабарі затримали двох поліцейських.