ua en ru

Івано-Франківська міськрада виступила за підписання УА між Україною і ЄС

В Івано-Франківську 42 депутати місцевої міськради (із 60-ти) зібралися сьогодні, 23 листопада, на позачергову сесію просто неба на Вічевому майдані, щоб висловити свою підтримку Угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

В Івано-Франківську 42 депутати місцевої міськради (із 60-ти) зібралися сьогодні, 23 листопада, на позачергову сесію просто неба на Вічевому майдані, щоб висловити свою підтримку Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Згідно з рішенням сесії, "європейський напрямок розвитку України є єдиним, який відповідає інтересам територіальної громади міста".

За словами мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, громада облцентру співпрацює із 22 містами-партнерами, має три нагороди Ради Європи, тому "Івано-Франківськ вважає себе європейським містом". Під час відповідного опитування за євроінтеграцію висловилося 98% жителів міста.

Також повідомляється, що місцеві депутати готують звернення до Президента України з вимогою призупинити "антиєвроінтеграційне" розпорядження Кабінету міністрів, а також до офіційних представництв країн ЄС в Україні із проханням сприяти укладанню УА.

На 26 листопада скликається позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради, де також мова піде про суспільно-політичну ситуацію в Україні і про перспективи євроінтеграції.

Сесія на Вічевому майдані в Івано- Франківську проходила поруч із наметовим містечком. Місцеві активісти запевняють , що він буде стояти до Вільнюського саміту , який відбудеться 28-29 листопада. Тут же збирають підписи під зверненням до Президента та Кабміну з вимогою про необхідність підписання асоціації з ЄС.

Івано-Франківська міськрада виступила за підписання УА між Україною і ЄС

Нагадаємо, вчора Львівська міськрада на позачерговому засіданні сесії прийняла заяву із приводу призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, проголосувавши, в тому числі, й за відставку уряду Миколи Азарова.

Також повідомлялося, що у п'ятницю Верховна рада АР Крим підтримала рішення Кабінету міністрів України про призупинення євроінтеграції.

Як очікується, найближчим часом питання про зовнішньополітичний курс України в сучасних умовах планується до розгляду на засіданні РНБО.