ua en ru

В Івано-Франківській області на хабарі затримали посадових осіб двох вишів

В Івано-Франківській області на хабарі затримали посадових осіб двох вишів Фото: жетон Національної поліції України (oda.zt.gov.ua)

Корупціонери вимагали 800-900 доларів

Працівники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції викрили незаконну схему збагачення посадовців двох навчальних закладів області. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції України.

Правоохоронці встановили, що для вступу до вишу на перший курс очної форми навчання на бюджетній основі чиновники вимагали від 800 до 900 доларів.

altaltalt

Фото: затримання корупціонерів (npu.gov.ua)

29 червня поліцейські затримали хабарників в службовому кабінеті та у власному автомобілі неподалік навчального закладу.

Кримінальні провадження відкриті за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Працівникам освіти загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, что Міносвіти збільшило обсяг держзамовлення на технічні спеціальності.