ua en ru

"Івано-Франківськгаз" вперше за 3 роки майже повністю виконав інвестпрограму

"Івано-Франківськгаз" вперше за 3 роки майже повністю виконав інвестпрограму "Івано-Франківськгаз" вперше за 3 роки майже повністю виконав інвестпрограму

Інвестиційна програма ПАТ "Івано-Франківськгаз" має два основних напрямки

В 2016 році ПАТ "Івано-Франківськгаз" інвестувало в розвиток газового господарства Івано-Франківської області 30,3 млн гривень, що на 30% більше, ніж у 2015 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

За даними прес-служби, інвестиційна програма ПАТ "Івано-Франківськгаз" має два основних напрямки: модернізація газогонів і забезпечення повного комерційного обліку газу.

У першому випадку це пов'язано з тим, що газотранспортна система Прикарпаття є однією з найстаріших в Україні, більшість труб тут прокладалися 50-60 років тому. Тому в минулому році 35% від всієї суми інвестпрограми компанія направила на модернізацію газопроводів. Зокрема, на реконструкцію і заміну майже 35 км мереж було використано 10,6 млн грн.

"Реконструкція газотранспортної системи Прикарпаття вимагає комплексного підходу, значних матеріальних ресурсів та часу. На сьогодні капітального ремонту та заміни вимагають більше 1 тис. км газопроводів. У відповідності з обсягами фінансування, яке стверджує НКРЕКП, протягом року вдалося відремонтувати 30-40 км газопроводів. Для того, щоб здійснити ремонт в повному обсязі підприємству необхідно вкласти понад 500 млн грн. І це за умови, що вартість матеріалів залишиться незмінною", - коментує технічний директор ПАТ Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.

Для підвищення рівня надійності систем газопостачання, в минулому році компанією також було спрямовано 4,3 млн грн на ремонт устаткування 46 ГРП та ШРП газорозподільних пунктів.

Що стосується другого напрямку, то майже чверть інвестицій "Івано-Франківськгаз" направив на забезпечення споживачів безкоштовними газовими лічильниками.