ua en ru

"Івано-Франківськгаз" створює електронну геоінформаційну систему

ПАТ "Івано-Франківськгаз" створює електронну геоінформаційну систему, до якої включать всі складові газотранспортної системи Прикарпаття. Нова система дозволить одночасно керувати виробничими процесами та даними обліку, оперативно контролювати стан системи газопостачання та споруд на них, повідомляє прес-служба компанії.

"Геоінформаційна система є не просто електронною картою, а діючою моделлю, що відображає стан газотранспортної системи будь-якої території в реальному часі", – пояснює директор технічний ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.

Програмою передбачено зберігання в електронному режимі широкого спектру параметрів об`єкта або газопроводу: від загальних географічних даних – довготи та широти, проектного тиску, протяжності та можливості під`їзду спецтехніки, до терміну введення в експлуатацію та архівних відомостей, зокрема проектної, виконавчо-технічної документації, архівного номера.

Більше того, геоінформаційна система дозволяє не лише вести облік і зберігати інформацію в базі даних, а й дає можливість поповнення й редагування її в реальному часі.

Наразі така інформаційна система використовується європейськими газовими господарствами, що дозволяє їм суттєво спростити експлуатацію газотранспортної системи.