ua en ru

"Івано-Франківськгаз Збут": на Прикарпатті зменшився обсяг споживання газу

"Івано-Франківськгаз Збут": на Прикарпатті зменшився обсяг споживання газу Газовий вентиль (УНІАН)

За підсумками перших дев'яти місяців 2020 році використання блакитного палива на території Івано-Франківської області становило 264 308,385 млн кубометрів, що на 16 137,111 млн кубометрів, або на 6,11% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут".

Зниження обсягів споживання газу продемонстрували як побутові споживачі, так і юридичні особи - промислові підприємства, бюджетні та релігійні організації.

"Порівняно з минулим роком, прикарпатці скоротили витрати енергоресурсу більш 249,87 млн кубометрів до 238,39 млн (-4,59% у відсотковому співвідношенні). І це незважаючи на зростання на 5 778 або на 1,33% числа домогосподарств, які обслуговує найбільший на Прикарпатті постачальник природного газу - ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут", - йдеться в повідомленні.

Юридичні особи, що є клієнтами ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут", використовували для своїх потреб на 4,65 млн кубометрів, або на 32,26% менше газу порівняно з роком 2019.

У компанії відзначили, що якщо на споживання природного газу промисловими підприємствами та бюджетними організаціями, певною мірою вплинула ситуація з COVID-19, то населення, очевидно, демонструє тренд до енергозбереження.

"Аналітика останніх років показує, що на Прикарпатті з року в рік зростає економія природного газу. Навіть нинішній історичний мінімум цін на блакитне паливо і зростання кількості клієнтів компанії не привели до зростання споживання енергоресурсу, - розповідає директор ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" Юрій Пилипів. - Пояснити це можна не лише змінами в кліматі, але і впровадженням енергоефективних технологій, які дозволяють "спалювати" значно менше енергоресурсу".

У компанії нагадали, що економити можна беручи участь в акціях від ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут". Дві тисячі власників домогосподарств на Прикарпатті придбали на опалювальний сезон 2020-2021 років в рамках акції "Твоя незалежність" більш 6,776 млн куб. м блакитного палива на суму 32,544 млн грн.