ua en ru

"Івано-Франківськгаз" закликає бюджетні установи почати тендери для закупівлі газу

"Івано-Франківськгаз" закликає бюджетні установи почати тендери для закупівлі газу

Тільки в результаті тендеру бюджетна установа зможе укласти договір з постачальником газу

На Прикарпатті 52 заклади медицини, освіти і культури досі не провели конкурсні торги на закупівлю природного газу, через що вони можуть залишитися без тепла в опалювальний сезон, оскільки не мають юридичних підстав для своєчасного отримання газу, пише прес-служба "Івано-Франківськгазу".

У компанії відзначають, що тільки в результаті тендеру бюджетна установа зможе укласти договір з постачальником газу, підписати угоду та оформити ліміти (номінації) газу. У разі відсутності номінацій, газорозподільна компанія ПАТ "Івано-Франківськгаз" не має права розподіляти газ жодній установі, незалежно від її соціальної спрямованості. В іншому випадку це буде порушенням Кодексу газорозподільних систем і Правил постачання природного газу.

"ПАТ "Івано-Франківськгаз" щомісяця звітує перед "Укртрансгазом" про обсяги розподіленого споживачам газу. У разі, якщо оператор газотранспортної системи фіксує використання споживачем газу без підтвердженої номінації, то до газорозподільного підприємства застосовуються штрафні санкції. А відібраний газ вважається несанкціонованим, - пояснює комерційний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик. - Так піти на такий крок, порушуючи чинне законодавство, наша компанія не може".

Зараз керівництво "Івано-Франківськгазу" вже звернулося в обласну державну адміністрацію з проханням допомогти вирішити дане питання.