ua en ru

"Івано-Франківськгаз": кілька категорій споживачів заплатять за доставку мінімально

"Івано-Франківськгаз": кілька категорій споживачів заплатять за доставку мінімально Ілюстративне фото (vl.104.ua)

НКРЕКП затвердило мінімальний розмір плати за доставку

Розмір мінімального платежу для деяких категорій споживачів в Івано-Франківській області становитиме від 3,9 до 31,4 гривень на місяць протягом першого півріччя. Він діє з 1 січня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба АТ "Івано-Франківськгаз".

"НКРЕКП затвердило мінімальний розмір плати за доставку. Рішення торкнеться нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше дев’яти місяців і які не користувались газом", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що 6 березня Регулятор схвалив постанову, яке передбачає мінімальну плату для наступних категорій споживачів:

  • нові споживачі та/або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший ніж дев'ять місяців;
  • домогосподарства, які тривалий час не користувались газом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл.

Розмір мінімальної плати, залежно від наявності газового обладнання

Річна замовлена потужність

Вартість за доставку газу на місяць (на перше півріччя)

Домогосподарство з газовою плитою

39 куб. м

3,9 грн

Домогосподарство з плитою та газовою колонкою

126 куб. м

12, 6 грн

Домогосподарство з автономним опаленням

314 куб. м

31,4 грн

"Оновлені рахунки наші споживачі отримають в квітні місяці. В онлайн-сервісах зміни в нарахуваннях за доставку газу клієнти уже побачать за кілька днів", – розповідає фінансовий директор АТ "Івано-Франківськгаз" Дмитро Горбатюк.

За словами прес-служби, тим, хто вже оплатив рахунки за січень, лютий та березень, буде здійснено перерахунок. Кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру.

"Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використало діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 № 143 "Питання споживання природного газу". Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахована з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що для зручності клієнтів уже цього місяця усі споживачі отримають один рахунок, в якому буде зазначено 2 окремих платежі: один за газ, другий за доставку. Тож сплачувати за газ та доставку і надалі потрібно окремо. З новими рахунками споживачі можуть ознайомитися в онлайн-сервісах компанії: Viber (7104) та Особистому кабінеті.