ua en ru

Івано-Франківська ОВК: Виявлені зайві виборчі бюлетені є справжніми

Секретар Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії Василь Аронець заявляє про те, що виготовлені зайві бюлетені з виборів до Івано-Франківської облради є справжніми. Про це він заявив сьогодні на позачерговій сесії Івано-Франківської облради, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я вже казав у прокуратурі: це ніякі не помилки, це є нормальні бюлетені", - підкреслив В.Аронець.
В свою чергу голова Івано-Франківської облради Ігор Олійник заявив, що Івано-Франківська обласна виборча комісія вирішила звернутися до прокуратури Івано-Франківської області про порушення кримінальної справи за виявленим фактом незаконного друку бюлетенів.
"Про їхнє звернення до прокуратури про відкриття кримінальної справи за виявленими фактами незаконного виготовлення бюлетенів", - заявив І.Олійник, посилаючись на постанову обласної виборчої комісії, прийняту на вечірньому засіданні 26 жовтня 2010 р.
Він підкреслив, що даний факт незаконного виготовлення бюлетенів є порушенням частини 1 ст. 157 Кримінального кодексу України.
Крім того, відзначив голова облради, відповідно до частини 1 ст. 67 закону України про місцеві вибори, обласна виборча комісія на підставі укладеного договору із поліграфічним виробництвом повинна забезпечити виготовлення бюлетенів не пізніше як за 10 днів, тобто до 21 жовтня включно та отримати їх не пізніше, ніж за 9 днів, тобто 22 жовтня.
Нагадаємо, голова обласної територіальної виборчої комісії Олег Пилип'юк заявляв про те, що додаткові бюлетені, виявлені у друкарні підприємства "Кубекс", є технічним браком.
В Івано-Франківську виявили надлишкових 111 тис. 741 виборчих бюлетенів по багатомандатному і 102 тис. 239 - по одномандатних виборчих округах з виборів до Івано-Франківської облради.