ua en ru

Підсумки сьомого туру українського футбольного чемпіонату

Сьомий тур національної першості видався якимось дуже яскравим. Тут вам і голепад у Полтаві, і Левандовскі у воротах, і перша перемога "Карпат", і, звичайно, чудова перемога "Дніпра" над "Шахтарем".

Сьомий тур національної першості видався якимось дуже яскравим. Тут вам і голепад у Полтаві, і Левандовскі у воротах, і перша перемога "Карпат", і, звичайно, чудова перемога "Дніпра" над "Шахтарем".

Не почати з матчу в Дніпропетровську просто не можна. Всі, хто бачив цей матч, можуть підтвердити, що це було справжнє свято класного футболу. Особливо, у виконанні господарів. Вони повністю переграли "гірників". При тому, на всіх частинах поля. І що саме несподіване, "Дніпро" забрав у "Шахтаря" центр поля. І все - підопічні Луческу нічого не змогли зробити. Багато в чому це заслуга Канкави та Ротаня, які "билися" і "вигризали" кожен міліметр. Ну, і Рома Зозуля був просто фантастичний у цей вечір. Настирливість цього хлопця іноді просто вражає. Київське "Динамо", з яким "Дніпру" грати через тиждень, має добре підготуватися до прийому гостей.

Кияни, до речі, виглядали краще, ніж зазвичай. Звісно, не обійшлося без нервування. Але Київ без цього не може. Після матчу з "Актобе" Блохін говорив, що "гравці тягнули ковдру на себе". У Запоріжжі цього не було - обидва голи були після пасу на порожні ворота, щоб партнер відзначився. Залишилося тільки, щоб кияни почали реалізовувати більшу частину моментів, які вони створюють. І тоді, може у київських уболівальників з'явиться надія.

А поки перше місце заслужено зайняв "Металіст". Харків'яни влаштували веселий матч з "Севастополем", який завершився рідкісним випадком - польовий гравець став у ворота. У свій час, легенда "Спартака" Андрій Тихонов побував в такій ситуації і кілька разів врятував свою команду. У Маріуша Левандовскі витягнути пенальті шансів не було, але цікавий момент.

І ще хочеться відзначити довгоочікувану перемогу "Карпат". Львів'яни програвали стільки ж, скільки і "Динамо", але виграти ніяк не могли. Всі нічиї і нічиї. І тут, така приємна перша перемога. Ще й над прямим конкурентом. Тепер Севидову і його команді повинно стати легше. В першу чергу, психологічно. Попереду у "Карпат" складний виїзд в Севастополь і прийом "Шахтаря". Так що, уболівальникам доведеться запастися терпінням.

В наступному турі нашого чемпіонату нас чекає одразу два суперматчі - у Києві зіграють "Динамо" з "Дніпром", а в Донецько зійдуться "Шахтар" з "Металістом". Так що, можна сміливо очікувати змін у турнірній таблиці.

Підсумки сьомого туру українського футбольного чемпіонату