ua en ru

Італійський уряд зазнав критики з боку промисловців, економістів і політиків

Італійський уряд, на тлі хаотичних зусиль по впровадженню плану бюджетної економії та чергових витків скандалу навколо свого голови, піддається все новій критиці з боку промисловців, економістів та політиків, повідомляє Reuters.
На цей раз жертвою скептиків, незадоволених роботою кабінету, став міністр економіки країни Джуліо Тремонті, якому на конференції в Черноббіо довелося вибачатися за чутки про невиконання поставлених фінансових завдань.
У народі вже негативно сприйняли урядові заходи, які додатково посилюються відсутністю на цей момент поетапної програми досягнення зазначених цілей.
Окремим питанням на порядку денному стоять чутки, що керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) може відмовитися від викупу італійських облігацій через непривабливість процентних ставок. На цьому тижні цінні державні облігації закінчили торги на рівні 5,29%, впавши з 9%.
Нагадаємо, на початку серпня 2011 р. кабінет Сільвіо Берлусконі прийняв ряд поправок в якості заходів бюджетної економії, вони передбачають скорочення витратної і збільшення, за рахунок податків, доходної частини державного бюджету. Усього кабінет сподівається таким чином заощадити до 2013 р. порядку 45,5 млрд євро, при тому, що державний борг залишиться у розмірі 1,9 трлн євро.